U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

(op dit moment is er geen ruimte om nieuwe afspraken te plannen.)

Therapie en coaching

De therapie en coaching die ik biedt is zinvol als je een sparringpartner zoekt of als je therapie wil omdat je worstelt met klachten zoals bijvoorbeeld onrust, piekeren, angst, niet kunnen ontspannen, dwang-gedachten en -klachten, somberheid, voortdurende vermoeidheid of gevoelens van onvrede of zinloosheid.
Ook als je eerder aan dingen werkte zonder dat het je gebracht heeft wat je hoopte, nodig ik je uit om samen met de benaderingen waar ik mee werk aan de slag te gaan. Ik kan je de weg wijzen in het vinden van meer ruimte en rust in je leven. Vanuit dat veranderde perspectief kun je je moeilijkheden veel beter aanpakken.
Het traject bestaat meestal uit zo'n 5 - 10 sessies. Dat betekent niet dat je dan klaar bent, maar wel dat je een nieuwe weg bent ingeslagen: je hebt geleerd hoe je anders met ervaringen in je leven om kunt gaan en hoe je daar verder in kunt groeien.

Werkwijze

Mijn basis ligt in de reguliere GGZ waar ik zo'n 15 jaar werkte als therapeut. Sinds 2008 werk ik alleen nog vanuit mijn eigen praktijk. In de loop der tijd is mijn manier van werken ingrijpend veranderd door mijn eigen spirituele training en ontwikkeling en heb ik me in een groot aantal verschillende methodes geschoold, die ik op een praktische manier combineer.

In mijn manier van werken zijn ruimte, nuchterheid en humor, belangrijke peilers. Dat betekent dat er ruimte is voor de pijn die er in je leven is en die maakt dat je nu hulp zoekt. Daarmee ontstaat ook ruimte voor (zelf)compassie. Nuchterheid is een peiler in de zin dat je de dingen leert zien zoals ze zijn, niet zoals je denkt dat ze zijn. En dat betekent dat het accent in onze gesprekken niet op verhalen over je geschiedenis zal liggen. Veel meer op hoe je nu omgaat met je ervaringen en dus ook je pijn, en op dat wat je kracht is en wat je nog meer zou willen ontwikkelen in jouw leven. En humor omdat dat een effectieve manier is om even je oude perspectief los te laten, niet vast te lopen in je manier van zien en beleven en om als het ware te "rebooten".


Ik weet het niet beter dan jij, ik kijk alleen vanuit een ander perspectief en ik heb ervaring met benaderingen die je mogelijk kunnen helpen. Maar jij gaat er mee aan de slag en leert uit je eigen ervaringen.

Inzicht is belangrijk. Daar werken we aan in gesprekken en met opdrachten waar je thuis mee aan de slag gaat. Maar inzicht alleen is niet genoeg. Gericht trainen is essentieel. Je krijgt daarom steeds oefeningen waarmee je thuis gaat trainen om anders met dingen om te gaan.

Mindfulness en non-dualiteit vormen de basis. Dat betekent dat binnen mijn manier van werken spiritualiteit een onlosmakelijke dimensie is. Dat vraagt om een nuchtere manier van omgaan met dingen waarin ook plaats is voor betekenisgeving, het hart en diepere lagen van zijn. Ik werk veel met benaderingen uit  ACT (Acceptance en Commitment Therapie), mindfulnesstraining (MBSR), Open Focus training, Compassietraining en hartcoherentietraining.
Ik ben geregistreerd bij de Association for Contextual Behavior Science (ACBS, de internationale organisatie voor ACT).
Voor meer informatie: klik hier


Visie

Je zult merken dat we binnen deze manier van werken op een andere manier kijken dan je waarschijnlijk gewend bent, vanuit een ander perspectief. Meer over mijn visie: klik hier

 
Het eerste gesprek

In het eerste (vrijblijvende) gesprek vertel ik je meer over de therapie of coaching en hoor ik van jou graag wat je zoekt. We kijken of ik kan bieden wat je zoekt. Het is voor ons beiden ook een gelegenheid om te kijken of er een match is. Het hart van coaching en therapie is en blijft toch gewoon menselijk contact, en het is heel belangrijk dat je je begrepen en serieus genomen voelt. Dat is een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle traject.
Als we het gevoel hebben dat we op een zinvolle manier samen aan de slag kunnen, maken we vervolgafspraken. 

Privacy

Er wordt nooit informatie aan derden verstrekt zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Er worden dus ook nooit gegevens over de inhoud aan zorgverzekeraars verstrekt.


Meld je aan via
onderstaand formulier of bel me op 06-20953163

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.