U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Retraite Atlas gebergte van 18 - 24 november 2018  (7 dagen)

 

Welkom bij Salama Ayurveda, een oase van rust in in het Hoge Atlasgebergte, op een uur rijden van Marrakech.

 

 

Iedere dag verwelkomen met yoga oefeningen, genietend van het weidse uitzicht over de vallei. Een gezond en relaxed ontbijtbuffet en verder met een diepgaand meditatie programma, stilte-wandelingen en een meditatie in de stilte van de natuur onder een uitgestrekte sterrenhemel. Laat je betoveren door de diepe vrede in de overweldigende natuur op deze plaats in het Atlas gebergte. En geniet van de ayurvedische keuken met heerlijke gerechten die met lokale (meest biologische) producten worden bereid. Rust, ruimte en zachtjes thuis komen in jezelf met een uitgebreid en volledig verzorgd retraite programma.

 

Een prachtige combinatie van meditatie en verstillen in de natuur. Trakteer jezelf op de warme zon en de ruimte, de rust en innerlijke stilte en vrede van deze 7 daagse retraite op een van de mooiste en meest ongerepte plaatsen ter wereld.

Het accent in deze week ligt op meditatie en verstillen. Een ontspannen gewaarzijn en warme mildheid zijn de twee pijlers. In deze retraite nodigen we je ook middels oefeningen uit om te zien hoe de natuur je overal mindfulness leert.

 

 

 

Je hoeft je helemaal nergens om te bekommeren, vanaf het moment dat je arriveert op het vliegveld zorgen wij overal voor, zodat je echt tot rust kunt komen en verstillen.
We zijn gericht op een heel eenvoudige en directe spiritualiteit, helder en down to earth. Deze retreat kan een grote impact hebben en diepgaande veranderingen op gang brengen in je leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

We brengen 2-3 dagen in volledige stilte door. Op de andere dagen zijn we gedurende het yoga en meditatie programma in stilte en kun je ervoor kiezen om ‘s middags ook in stilte te blijven of om contact te maken met andere deelnemers. ‘s Middags is er voldoende tijd om op je gemak te genieten van de prachtige natuur en de rust en ruimte. Als je wil kun je de hamam boeken, eventueel in combinatie met een massage. En er is 's middags gelegenheid voor individuele begeleiding in je meditatie beoefening. 

 

 Vision quest

 De arenden zijn niet gehaast, de bomen kennen geen deadlines, de hemel hanteert geen voorwaarden, de bergen hebben geen targets. Deze vision quest gaat over het opnieuw-herkennen van simpelweg: Zijn.

We zijn in onze samenleving op allerlei manieren verbinding kwijt geraakt. Met onszelf, met anderen, met de natuur. Door opnieuw te verbinden met natuur, hervinden we onze eigen natuur. Op de een na laatste dag zal iedere deelnemer een volle dag op een bijzondere plek in de natuur verblijven waar je die dag alleen bent en in stilte en meditatie doorbrengt, een zogenaamde vision quest. In de voorafgaande dagen ben je daar in diverse oefeningen op voorbereid en de twee dagen voor de vision quest brengen we in volledige stilte door.

 

Het globale programma ziet er als volgt uit:

07:30 uur tot 9:00 uur yoga en meditatie

09:00 uur ontbijt

10:30 uur tot 13:00 uur meditatieprogramma

13:00 uur lunch, 2 middagen hiking en andere dagen vrije tijd

17.00-18:30 uur yoga en meditatie

19:00 uur avondmaal

20:30 uur meditatie

21:00 uur rust

 

 

Wat zeggen deelnemers van eerdere retraites? Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gijs is een ervaren meditatie- en mindfulness trainer. Hij begeleidde inmiddels meer dan 1500 mensen in mindfulnesstrainingen. Dat maakt dat hij op een flexibele manier kan inspelen op behoeftes die er zijn. Zijn meditatiebegeleiding is helder, eenvoudig en effectief. Hij leidt de aandacht gericht naar het ervaren van ruimte en stilte. En in die stilte kun je weer thuiskomen in je eigen natuur.

Mindfulness gaat over het omarmen van dit moment, in plaats van strijd te leveren met dat wat je nu op dit moment ervaart. Zonder een liefdevol niet-oordelen, kan mindfulness niet tot bloei komen. Door aandacht voor deze kwaliteiten van het hart opent het zich in meer mildheid en vriendelijkheid.

 
 
 
 
 
 

Jeannine verzorgt op een bijzondere en diepgaande wijze de yoga. Haar lessen zijn een mengeling van verschillende disciplines die in elkaar overvloeien. Er worden ook mantra’s gezongen. Als stembevrijder kent zij uit eigen ervaring de toegevoegde waarde van zingen en klank maken. Alles ten dienste van een wezenlijk ontspannen. Over haar benadering zegt zij: “mijn intentie is om iedereen uit te nodigen thuis te komen in lichaam en geest precies zoals die nu zijn. Je lichaam te leren kennen als je maatje, hand in hand met eventuele beperkingen. Yoga als kapstok om innig met alles van en in jou te (leren) zijn.”

Jeannine verzorgt al jarenlang de yogalessen in binnen- en buitenland bij de retraites van Jeff Foster.

 

 

 

 

Praktisch

De retreat is volledig verzorgd dus inclusief alle maaltijden, hiking, dagelijks yoga en meditatie programma en een vision quest, exclusief de vlucht van en naar Marrakech en je reis- en annulerings-verzekering.

Zondag 18 november verwelkomen we je graag en op zaterdag 24 november nemen we afscheid van elkaar en sluiten we de retraite na de lunch af.

TIP !  Maak het jezelf gemakkelijk en kom een dag eerder of blijf een of meer dagen langer. Deze extra dagen kun je direct mee boeken  voor 37,50 euro pp bij 2 persoonskamer en 55 euro voor een eenpersoonskamer, incl. ontbijt.

Nadat je op het vliegveld arriveert zorgen wij overal voor en alles is inbegrepen. We zorgen voor transfers van en naar de luchthaven. Ook alle vervoer voor de activiteiten van het retraite- programma, wordt door ons geregeld. Voor vluchten, klik hier 

 

Prijzen:

All-in, 7 nachten inclusief transfers, alle maaltijden, verse vruchtensappen, thee, hikings.

Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. De slaapkamers zijn verschillend. We verdelen de kamers in volgorde van je aanmelding, onder het motto " wie het allereerst boekt krijgt de allermooiste kamer" :-)  

Verblijf op gedeelde tweepersoons kamer 955 euro

Verblijf op eenpersoons kamer 1090 euro

 

 

 Wil je meer informatie of wil je boeken? Bel 06-20953163 of gebruik onderstaand formulier.

 

 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.