U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Over Gijs
Sinds 2006 geef ik mindfulness trainingen en inmiddels verzorgde ik meer dan 150 acht-weekse groepstrainingen en vele individuele trainingen. Daarnaast verzorg ik diverse vervolg trainingen, retraites en workshops voor mindfulnesstrainers en andere professionals.
Nadat ik 40 jaar geleden kennismaakte met meditatie is het een rode draad in mijn leven gebleven. Ik beoefende verschillende vormen, waaronder een jaar of tien Transcendente Meditatie en daarna Vipassana, een boedhistische meditatie-vorm en verwant aan wat nu mindfulness wordt genoemd. Ik volgde vele maanden stille retraites om in zelfonderzoek steeds meer te gaan zien wat essentie is.

In mijn begeleiding van de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappen plannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur naar de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu.          
In mijn trainingen wordt ik omschreven als nuchter en pragmatisch, "to the point", met lichtheid en humor.
Spiritualiteit is wezenlijk voor me, en het is een eenvoudige en "down to earth" spiritualiteit.
Er is niets wat me zo blij maakt als wanneer ik zie dat iemand contact maakt met stilte in zichzelf, gewaarzijn zelf, en ziet wat werkelijk is en daarin los kan laten. Dat geeft een diepe vervulling.
In 2011 was ik zo gelukkig om Sri Mooji te ontmoeten, een levende Boedha. Deze ontmoeting had een beslissende invloed en sindsdien ben ik leerling van hem vanuit een diepe dankbaarheid.

Alles wat ik deel heb ik geleerd van mijn leraren en ik hoop dat ik daarmee iets kan doorgeven wat helderheid brengt.In de trainingen vind ik een manier om datgene te delen waarvan ik in mijn eigen leven heb ervaren dat het heel waardevol is.

Dit zelf werken aan een leven waarin gewaarzijn kan schijnen, is de bodem waarop alle aktiviteiten in mijn praktijk groeien, en tegelijk de manier waardoor het geven van trainingen geinspireerd en heel levend blijft.


Luister naar dit audio-track: "Moeiteloos gewaarzijn herkennen"