U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ibiza mindfulness retreat

23 - 30 april 2017

Ontzettend blij dat we weer opnieuw een retraite kunnen organiseren op Ibiza. Het is zo'n mooie bestemming. Koester het vroege voorjaar op Ibiza. Rust, ruimte en zachtjes thuis komen in jezelf met een uitgebreid en volledig verzorgd retreat programma. Iedere dag de eerste zonnestralen verwelkomen met yoga oefeningen, genietend van het weidse uitzicht over de zee. Een gezond en relaxed ontbijtbuffet en verder met een diepgaand meditatie programma, stilte-wandelingen en genieten op de prachtigste lokaties in de natuur op Ibiza.

Een prachtige combinatie van meditatie en verstillen in de natuur. Trakteer jezelf op een vroeg voorjaar met de warme zon van Ibiza en de ruimte, rust en de innerlijke stilte en vrede van deze retreat op een van de mooiste plekken op Ibiza.

Onze hoofdlokatie is een adembenemende plek bij Es Vedra (bekend van het programma Lauren op Ibiza, NPO 3: klik hier )

Het accent in deze week ligt op meditatie en verstillen. Je hoeft je helemaal nergens om te bekommeren, vanaf het moment dat je arriveert op het vliegveld zorgen wij overal voor, zodat je echt tot rust kunt komen en verstillen.
Deze week is meer dan een mooie yoga-reis of fijne welness-week. We zijn gericht op een heel eenvoudige en directe spiritualiteit, helder en down to earth. Deze retreat kan een grote impact hebben en diepgaande veranderingen op gang brengen in je leven.

De retreat wordt door Gijs Tecklenburg begeleid. De hatha yoga wordt door Anneke van Bokhoven (http://www.balanns.nl/yoga/) verzorgt, en de wandelingen worden door Lucien Lecarme van Hiking Ibiza gegidst (www.ibizapowerspot.com).

Onze thuisbasis, de villa, ligt pal aan de zuid-west kust in een natuurgebied met uitzicht op het rotseiland Es Vedra.
Er bestaan vele mythes over Es Vedra: het zou het eiland zijn van de Sirenen waar Odyseus bijenwas in zijn oren deed om de verleidelijke Sirenen maar niet te horen op zijn terugweg naar Ithaca, ....dat Es Vedra de top van de verzonken beschaving van Atlantis is, ....dat de wens uitkomt die je doet zodra het eiland in zicht komt. Feit is dat de extreem hoge concentraties metalen en mineralen in het eiland een sterk magnetisch veld creeeren wat het tot de 3e meest magnetische plaats op aarde maakt. Veel mensen ervaren er een bijzondere atmosfeer.
 
 
Voor de meeste maaltijden zitten we op de veranda van de villa met een fantastisch uitzicht op Es Vedra. Ook het ochtendprogramma is bij de villa en op een aantal bijzondere lokaties in de omgeving.
 
 
Vision quest
De arenden zijn niet gehaast, de bomen kennen geen deadlines, de hemel hanteert geen voorwaardes, de bergen hebben geen targets. Simpelweg Zijn.
We zijn in onze samenleving op allerlei manieren verbinding kwijt geraakt. Met onszelf, met anderen, met de natuur. Door opnieuw te verbinden met natuur, hervinden we onze eigen natuur. Op de een na laatste dag zal iedere deelnemer een volle dag op een bijzondere plek in de natuur verblijven waar je die dag alleen bent en in stilte en meditatie doorbrengt, een zogenaamde vision quest. In de voorafgaande dagen ben je daar in diverse oefeningen op voorbereid en de twee dagen voor de vision quest brengen we in volledige stilte door.
 
Vanwege de aard van de retreat is het van belang dat je goed ter been bent en voldoende fit om een wandeling te maken van 2 tot 3 uur, door rotsachtig terrein met soms wat steile paden.
 
 
 
Team 
 
 
Gijs
organisator, meditatie workshops
 
 
 
 
 
 
 
Anneke
hatha yoga
 
 
 
 
 
 
 
   Lucien 
   hiking en de prachtigste lokaties
 
 
 
 
 
 
praktisch
De retreat is volledig verzorgd dus inclusief alle maaltijden, hiking, dagelijks yoga en meditatie programma en een vision quest.
We hebben de accommodatie gereserveerd vanaf zondag 23 april. Zo heb je even de tijd om rustig aan te komen voordat de eigenlijke retreat de volgende dag met de lunch begint.
Maandag 24 april verwelkomen we je graag bij de villa met een lunch en op zondag 30 april nemen we afscheid van elkaar en sluiten we de retraite na de lunch af.
Nadat je op het vliegveld arriveert zorgen wij overal voor en alles is inbegrepen. We zorgen voor transfers van en naar de luchthaven op 23 april, op 24 april 's-ochtends en op 30 april. Ook alle vervoer voor de activiteiten van het retreat- programma, wordt door ons geregeld.
 
Casa de Espiritualidad

De villa en omgeving zullen onze thuisbasis zijn voor de groepsaktiviteiten van de retreat. Je verblijft voor de nacht in de villa of op enkele kilometers van de villa, in Casa de Espiritualidad. 

Informatie over de villa: klik hier
Beelden van de villa en omgeving: klik hier

Foto's van kamers in de villa: klik hier
Foto's van kamers in Casa de Espiritualidad: klik hier

Overnachten in Casa de Espiritualidad:

De stichter van dit spirituele centrum was een monnik (Francisco Palau) die vele jaren als kluizenaar op Ibiza leefde, onder andere op de rots Es Vedra. De rust en eenvoud die je hier vind zijn ideaal binnen deze week van verstilling. De kamers zijn eenvoudig en goed verzorgd. Alle kamers hebben een eigen badkamer en w.c. Je kunt zowel een eenpersoons kamer boeken als samen een twee-persoons kamer boeken.
Overnachten in de villa:
Er is voor 4 personen de mogelijkheid om overnachtingen in de villa te boeken. Hier zijn twee 2-persoonskamers beschikbaar. Deze kamers zijn alleen te boeken voor tweetallen.

De prijs is all-in en inclusief transfers.
met 7 overnachtingen (vanaf zondag 23 april) in Casa Espiritualidad:
eenpersoons kamer 885,- per persoon
tweepersoons kamer 875,- per persoon

met 7 overnachtingen in de villa:
standard bedroom: 990,- pp
master bedroom 1070,- pp

Je kunt desgewenst extra dagen bijboeken, mits op dat moment beschikbaar. Bel of mail even.

Het globale programma ziet er als volgt uit:

08:00  hatha yoga en meditatie

09:00  ontbijt

10:00  meditatie programma

13:00  lunch

14:00  hiking en meditatie en een keer een middag geen programma

19:00  diner

21:00  rust

Je kunt eventueel massage sessies bijboeken.
 
Je vind hier reviews van deelnemers aan de retraites.
 
 
Vlucht naar Ibiza:
Retour Eindhoven - Ibiza met Transavia of Ryanair 78 euro. Vanaf Koln-Bonn met German Wings. of via Dusseldorf-Weeze . Maar boek je vlucht pas nadat je een bevestiging van me hebt ontvangen !
 
Onderstaand enkele links naar vluchten:

Skyscanner

Transavia

Ryan Air

Air Berlin


Boeken of meer informatie ?
Bel Gijs op 06-20953163 of mail via onderstaand formulier.
Na ontvangst van je bericht stuur ik je een inschrijfformulier.
 
Velden gemarkeerd met * zijn vereist.