U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness

Stilte, rust en ruimte vinden....    
Dat is waar ik je mee kan helpen.
  

 

 

Wil je actief je leven in eigen hand nemen, wil je je leven ten volle leven ?

Misschien heb je een rijk en druk leven, maar merk je dat je vaak wordt meegesleurd door de drukte en alles wat je bezighoudt. En je wil de glans en de glimlach terug in je leven, je niet meer zo verliezen in gedachtes, en meer rust en ruimte om te genieten van de kleine dingen die het leven smaak geven. Of misschien wil je nu echt leren mediteren en meer in contact zijn met de spirituele dimensie van je leven. Deelnemers beginnen om verschillende redenen, maar iedereen ervaart gaandeweg meer rust, ruimte en lichtheid.

 

Welkom bij deze mindfulnesstraining !

De mindfulnesstraining (MBSR) is een investering in de kwaliteit van je leven. Het brengt meer rust, helderheid en balans in je leven. De training heeft effect, daar hoeft geen enkele twijfel over te bestaan. Het is natuurlijk geen wonderolie, maar mijn ervaring met meer dan 2000 cursisten en het wetenschappelijk onderzoek maken duidelijk dat het werkt.

 

Mindfulness bij Gijs 

In 2006 introduceerde ik de mindfulnesstraining in deze regio en inmiddels gaf ik aan meer dan 150 groepen een 8 weekse training. De training is al sinds vele jaren op landgoed Bleijendijk in Vught, een prachtige lokatie in een groen stiltegebied. Maar je kunt de training ook als online training volgen.

 In de jaren dat ik de mindfulnesstraining geef, heeft die steeds meer aan helderheid, eenvoud en effectiviteit gewonnen. Ik heb geleerd waar de struikelblokken liggen en hoe ik je op een gemakkelijke manier op weg kan helpen in je mindfulness beoefening. Je mag een nuchtere en goed onderbouwde benadering verwachten.

Omdat ik lid ben van de VMBN in categorie I vergoeden veel zorgverzekeraars de training.

 

Wat is de mindfulness training?

Ik noem de mindfulnesstraining graag een anti-zweef training ;-) Welbewust aanwezig zijn in dit moment. De dingen zien zoals ze zijn, niet zoals je denkt dat ze zijn. Niet steeds weg zweven in gedachtes ....

Je leert om uit de verknoping met je gedachtes en emoties te stappen waardoor het je allemaal niet meer zomaar meesleurt. Zodat je er rustiger naar kunt kijken, meer thuis bij jezelf bent en meer contact hebt met je innerlijk kompas. Daar kunnen ook nieuwe keuzes uit voortkomen.

Als je welbewust aanwezig bent bij wat je nu eigenlijk ervaart, zoals het is, dan stap je vanzelf uit je hoofd en daarmee weer in dit rijke leven ... er helemaal zijn!  Wanneer je zo opent voor wat nu is, zonder afwijzen en zonder vastklampen, dan komt er vanzelf een gevoel van rust en vrede op, zomaar. Mindfulness traint een nuchter hoofd en een open hart: aandachtigheid en warme mildheid zijn de twee peilers.  Het leven omarmen en thuis komen, in plaats van achter een leven aanjagen. Uit het worstelen en controleren. ( the present is a present.)

Ben je dan helemaal nooit meer verdrietig of boos als je mindful bent? Natuurlijk wel. Je wordt geen eeuwig glimlachende tuinkabouter ! Alleen worstel je minder met je gevoelens en gedachtes en blijf je er niet in hangen. En op de achtergrond is steeds meer een gevoel aanwezig van "het is goed, wat dan ook, het is goed". Er komt langzaamaan een diepe tevredenheid op. Je wordt milder voor jezelf zodat je helemaal mens mag zijn.

Door de beoefening van mindfulness ga je beter in je vel zitten. Dat is ook fijn voor de mensen om je heen. Zo is jouw mindfulness beoefening ook een cadeau voor anderen. Er komt zachtjesaan meer mildheid en wijsheid in je leven.

 

 
Er zijn veel technieken om te leren ontspannen, maar een goede mindfulness training is geen ontspanningstraining, maar een training om meer thuis te komen in jezelf. Dat leidt niet alleen tot meer ontspanning, maar het pakt de wortels van de terugkerende spanning en stress aan: het je steeds weer verliezen in de oordelende, verlangende en piekerende onrustige geest. Meer over mindfulness ? klik hier

In de bijeenkomsten staan verschillende thema’s centraal:                       

 1. de automatische piloot                            
 2. de wortels van onrust, verzet en vasthouden                                           
 3. lichaams bewustzijn                                             
 4. hier zijn                                                                     
 5. erkennen & accepteren                                           
 6. de wortels van verwarring, je verliezen in gedachtes                                       
 7. compassie en zorgen voor jezelf                            
 8. mindful leven

 

Online mindfulness trainen

Liever de training vanuit huis volgen? Dat kan!

In het voorjaar van 2020 heb ik al mijn kennis en ervaring samen gebracht in een uitgebreide online leeromgeving. Het blijkt heel goed te werken. Ik raad je de online versie dan ook met een gerust hart aan. Hier kun je meer over de online training lezen.         

 

Unieke extra's:

Je gaat deze training doen, omdat je waarschijnlijk meer rust, ruimte of helderheid in je leven wil ervaren. Daar ga ik je optimaal in ondersteunen. Tijdens de training, maar ook na afloop van de training!

Je krijgt daarom de volgende extra's:

 • na afloop van de training ben je welkom bij de wekelijkse online opfrisbijeenkomstenwaar je zo vaak je wilt gebruik van kunt maken. Kosteloos ! 
 • Vanwege de corona maatregelen krijg je nu ook gedurende de training op locatie toegang tot de volledige online leeromgeving met vele instructie video's, audio opnames, powerpoints en heldere teksten om je training te ondersteunen (kosteloos, normaal 287 euro). Zo kun je ook als je een keer niet van huis kunt gewoon doorgaan met de training.
 • Kan je een keer niet? Dan kan je ook terecht bij een van de parallelgroepen.
 • Geen extra kosten voor deelname aan de stiltedag.

 

Het Jagershuis, al ruim 10 jaar onze trainingslocatie op landgoed Bleijendijk, een oase van rust.Het Jagershuis, al ruim 10 jaar onze trainingslocatie op landgoed Bleijendijk, een oase van rust.

 

Corona maatregelen:

Door alle onzekerheid en stress door de corona crisis heb je misschien juist nu behoefte aan een manier om rust en balans te vinden en te houden. Tegelijkertijd aarzel je misschien vanwege de onvoorspelbaarheid van maatregelen. Want kan de training wel doorgang vinden? Het programma zit daarom zo in elkaar dat je ieder moment naadloos kunt overschakelen op de online variant van de training. Zonder aan kwaliteit in te leveren. Met dezelfde persoonlijke begeleiding. Verderop lees je daar meer over. Maar misschien kies je sowieso liever voor een online training. Die is er voor je! We werken met kleinere groepen en natuurlijk houden we ons aan alle richtlijnen.

 

Praktisch

De groepstraining wordt zowel op locatie als online gegeven.

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten plus een verdiepingsdag. Er komen geen extra kosten meer bij voor de verdiepingsdag. Bij de training krijg je een uitgebreid cursusboek en opnames met gesproken instructies om thuis te oefenen. Afhankelijk van wat het beste voor jou werkt, doe je de oefeningen zittend op een kussen, op een stoel, of eventueel liggend. Mocht je tijdens de cursus een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je dat meestal wel in een van de parallelgroepen inhalen of anders met behulp van de online leeromgeving. Zo kun je altijd verder met de training. Na afloop ben je zo vaak je wilt welkom in de kosteloze opfrisbijeenkomsten.

 

Hier is een overzicht van vergoedingen door zorgverzekeraars

Meer over mij: klik hier

Ervaringen van deelnemers: klik hier

Al volgeboekt? Hoe vind je een goede mindfulnesstrainer: klik hier

 

 

De training is geen praatgroep of therapie. Ik noem het ook geen cursus maar een training omdat alleen begrijpen of er over praten of lezen niet voldoende is. Net als piano leren spelen vraagt het om regelmatig oefenen: trainen. We gaan gericht aan de slag met het trainen van vaardigheden en het opdoen van nieuwe inzichten.

 

"Knowledge is experience. The rest is just information"  Albert Einstein

 

Van harte welkom !

Gijs Teklenburg 

 

 Inschrijven en kosten ?

data van de trainingen

Wat deelnemers van de training vinden:

klik hier

 

 

Even pas op de plaats en op adem komen.

Luister hier naar enkele mindfulness oefeningen:

 

contact

 

 meer lezen over mindfulness

klik hier